martes, 16 de mayo de 2017

TecnoBàsquet Femeni, Opinió de L'Albert Illa DT FM i #leyendaACB



Hola a Tothom,

Em demanen fer unes reflexions sobre el motiu pel qual el nostre club s’ha plantejat fer el seu primer CAMPUS FEMENÍ DE BÀSQUET a SORT.


 

Aprofito per presentar-me i, alhora, agrair a Femení Maresme la confiança dipositada en la meva persona per encapçalar esportivament el seu projecte i, als efectes que ens ocupa, dirigir aquesta nova activitat estiuenca.

 

Em dic Albert Illa i, bàsicament, sóc un ex jugador professional de bàsquet que, un cop finalitzada la seva etapa activa, i amb la satisfacció d’haver gaudit molts anys daquest esport, tenia la sana vocació d’aprofitar les vivències i coneixements adquirits per intentar transmetre’ls el millor possible a les noves fornades de jugadors i jugadores.




 

Quan has sigut molt feliç en una etapa de la teva vida, amb èxits i fracassos, amb dedicació i patiment, a vegades amb lesions, d’altres compartint alegries i tot tipus d’emocions, però, per sobre de tot, saps que has pogut ser el que volies de petit, és lògic buscar continuïtat en els que somien amb objectius semblants.

 

És per això que, encara jugant, ja vam engegar tot un seguit de campus a la ciutat de Mataró a mitjans dels anys vuitanta i noranta. Van ser fins a 14 edicions que van marcar el meu pas de la pista a les banquetes i que van refermar el meu amor per la docència. Perquè, no ens enganyem, això del bàsquet formatiu no és més que ensenyament i poc a veure amb estructures d’elit. Guarden relació però, mal enteses, poden generar dinàmiques molt perverses.

 

En aquest periple em converteixo en entrenador superior de bàsquet i acumulo forces experiències tant en el dia a dia de feina a peu de pista com en la direcció de partits. Per altra banda els clubs a on he estat, bàsicament la Unió Esportiva Mataró en un període daurat pel seu bàsquet femení de formació, i, actualment, Femení Maresme Bàsquet han confiat en mi com a director tècnic.

 

Bé, encara que potser no ho sembli per com es desenvolupa aquesta redacció, no m’agrada massa parlar en primera persona i intento tenir poca presencia mediàtica.



Però afortunadament, i potser per primera vegada, formo part d’un projecte esportiu que combrega absolutament amb una filosofia esportiva personal molt concreta. Per tant he preferit explicar una mica els meus sentiments abans que presentar determinats currículums, que hi són, però que no crec que siguin essencials perquè la gent es faci una idea del que pretén ser el nostre club i el que busquem amb el Campus.

 

  Passo per tant a parlar en plural i en nom de FEMENÍ MARESME BÀSQUET.
 

Llencem l’activitat a Sort, un paratge increïble apartat de les zones competitives habituals, però també una localitat molt vinculada al bàsquet femení català  dels darrers anys, com a organitzadora de diferents fases finals dels campionats de Catalunya, i la volem destinar exclusivament a jugadores de bàsquet en sintonia amb la idiosincràsia femenina del nostre club.

 

Tenim vocació de continuïtat en el temps, ambició per créixer i millorar any rere any i aspirem a convertir-nos, amb humilitat, en un referent global, no només local, pel bàsquet femení de qualitat.

 

SORT: Molt bona zona de lleure i vacances, en alçada, amb instal·lacions adequades i allotjament idoni i, també amb activitats paral·leles complementàries divertides i necessàries per mantenir l’atenció en el bàsquet al llarg de tota la setmana. A banda, molt bona predisposició i tracte de les institucions i persones encarregades de tirar endavant tot plegat.

 

FEMENÍ: Independentment de perquè, a tots els nivells de repercussió i reconeixement és necessari i fins i tot insuficient el que puguem fer en relació al que mereixen les esportistes de qualsevol disciplina, perquè som un projecte 100% femení.

 

QUALITAT: Sense pretendre ser exclusius ni elitistes, és evident que el nostre campus va adreçat a jugadores que busquin quelcom diferent. Que esperin acabar la setmana amb noves sensacions i coneixements basats en la nostra manera de treballar, enriquida amb l’aportació de diferents entrenadors i entrenadores  vinguts  d’altres clubs i llocs de l’estat. No és una setmana de vacances amb l’excusa del bàsquet, volem atraure a jugadores que pretenguin créixer esportivament.

 

FILOSOFIA: Destinar un màxim de quatre hores diàries de basquet enfocades, bàsicament, a la tecnificació de les noies. Intentarem millorar i/o corregir detalls dotant-les de moltes més eines futures a desenvolupar i aplicar dins el seu joc. La resta del dia han de ser estones de desconnexió amb monitors apropiats que permetin la no saturació vers el bàsquet.

Femení Maresme competeix com conseqüència de la millora tècnica i tàctica  de les jugadores i intenta no deixar mai de perfeccionar el seu nivell per bo que es consideri. Vistos   els   resultats   obtinguts   en   el   nostre   petita   trajectòria,   ens   refermem modestament en aquesta línia.


L’èxit és reconfortant evidentment, però la clau és el procés d’aprenentatge. Quan parlaven de “docència” ens referíem a això.

Només pots arribar a la teva millor versió, la que sigui en funció del teu sostre, si tens la capacitat d’aprendre i la sort de que et vulguin ensenyar.

 
  STAFF: A banda dels entrenadors i entrenadores del club, tindrem dins el nostre     staff, la presencia diferents entrenadors contrastats i de procedència molt diversa.

Estem molt contents i orgullosos de disposar de la presència d’en Jordi Casas, entrenador superior de bàsquet de La Roda i durant molts anys seleccionador femení de Castella la Mancha en categories formatives, d’en Juli Climent, entrenador de l’infantil nivell A-1 de Lima Horta i ajudant del seu Lliga Femenina 2, i en Francis Molina, entrenador de l’Unicaja de Màlaga femení en moltes de les seves categories durant molts anys.

 
  Bé, agraint moltíssim l’estona dedicada a llegir-nos, m’acomiado molt atentament.  


  Salutacions a tots i totes!!!!!!


FORMULARI DÍNSCRIPCIÓ: https://docs.google.com/forms/d/1lGzip_WT3m1_JwUjH97yFgewseCNwZmoK-KAYdbK2Ac/viewform?edit_requested=true